mandag 29. desember 2008

New York Trip - Dag 2

Hoho! For en dag dette har vært. Første dag inne i New York er nå over, og vi brukte vel rundt 12 timer inne i byen. Vi ble vekket klokken 07.30 av telefonen, og stod opp, dusjet og spiste (tragisk) frokost. Forlot hotellet 09.30, og satte kursen mot New York City.

Etter en liten kjøreturen over elven, så kom vi inn i byen, og unnskyld språket, men fy faen for en by! Høye bygninger, spennende folk og alt mulig. Vi kjørte først til Metropolitan Museum, også kalt "The Met", hvor vi så på alt mulig rart, som ikke var særlig interessant. Bill og Hillary Clinton var på museet, og noen andre fikk bilder med dem, men vi fant dem ikke. Men de var på samme museum da.. Artig, huh?

Etterpå kjørte vi ned mot Grand Central Station, som de fleste vet, er den store og kjente togstasjonen på Manhattan. Vi spiste lunsj på food courten, og ble sittende med Markus, Ingrid, Nathalie, Magnus og Inga, som så og si var vår gruppe resten av dagen egentlig.

Etter lunsj, var neste stopp Central Park, og det var sinnsykt stort! Vi fikk god tid til å gå oppover i parken, før vi fikk et par timer free time inne i parken. Vi gikk rundt og så på folk som hadde show, hester, folk som jogget, dyr, sære folk, folk som sto på skøyter, og alt annet du kan tenke deg.

Vi avsluttet med å gå igjennom Strawberry Fields, minnesmerket til John Lennon, og huset han bodde (og ble skutt utenfor). Tok så bussen til Harlem, hvor vi var innom en svær kirke, som jeg ikke husker, eller finner ut navnet på at the moment, men ikke så viktig egentlig. Etter en liten stopp på et Afrikansk marked, så var det endelig klart for mat, og vi dro til "China Fun", hvor vi fikk kinesisk mat, og cola.

Dro så strake veien til den enden av Brooklyn Bridge, hvor vi så brukte en time eller noe, på å gå over, ta bilder og snakke. Tok masse bilder, men når det er mørkt, så er det ikke særlig lett å få til skarpe bilder.

Etterpå kjørte vi igjennom nedre Manhatten, forbi Ground Zero, Wallstreet osv, over til New Jersey, hjem til hotellet. Nå har bare jeg, Markus, Steffen og Sverre bare slappet av, før det er en ny dag i morgen. Har vært med Nathalie i hele dag, og hun fant ut at vi hadde gått over 12 km i dag, noe som er endel.

I morgen blir det FN-bygningen, Chinatown, shopping og annet. Update i morgen kveld. See ya!




4 kommentarer:

Terje sa...

Been there, done that :P Savner NY jeg...

Anonym sa...

Hva gjør du med bildene du tar? Du beholdt sikker ikke alle de 300 bildene men hva gjør du med de du beholder? Lagrer du på pc eller lagrer du på ekstern harddisk?

Anonym sa...

Kos dæ, Martin :-) Her e de bære julesløvis så du får tråkke litt for mæ å så æ får litt trim. Klæm fra Tone E

Anonym sa...

Hei lille venn.

For noen bilder da gitt.... Ser STORT ut der ja.

Fortsett å ta bilder så vi får se.
Kos dokk masse alle sammen.

Hils dine venner.

Klemz fra mamma